dinsdag 28 oktober 2014

Invloed van Technologie op de mens

Ik was wat aan het surfen op het internet en toen kwam ik het krantenartikel tegen op de website van Het Laatste Nieuws. Wanneer ik het krantenartikel begon te lezen dan riep dit wat zorgen op bij mezelf. Heel wat banen verdwijnen door de sterke aanwezigheid van de technologie. De mens verdwijnt en wordt vervangen door een robot of hoogtechnologische machine.
  1. Waar gaat dit eindigen?
  2. Worden we op den duur allemaal vervangen?
  3. Straks zit iedereen zonder werk?
  4. Wat gebeurt er dan met de middenklasse? Valt die dan weg?
  5. Kennen we dan enkel en alleen maar de kloof tussen armen en rijken?
Dit waren allemaal vragen die bij me opkwamen.
Ook dacht ik bij mezelf, we mogen het niet zover laten komen. We moeten dringend ingrijpen zodat er nog steeds een middenklasse is. We moeten duidelijk maken dat mensen niet vervangbaar zijn door hoogtechnologische machines. Een machine kan stilvallen en een storing of een vertraging veroorzaken. Terwijl een mens, enkel en alleen maar kan ziek vallen. En een mens kan vervangen worden door een extra werknemer. Dit is dus een voordeel voor het bedrijf. Het moet misschien een extra werkkracht betalen maar het bedrijf loopt geen vertraging meer op doordat je werkt met een mens en niet met een robot.

Hoe denken jullie hierover? Zijn jullie hiermee akkoord? Of niet?

Wanneer jullie het krantenartikel zelf willen lezen, dan vinden jullie hieronder de link.
Werkende middenklasse kwijnt weg

Bron: Belga. (11/09/14). Werkende middenklasse kwijnt weg. Geraadpleegd op 28/10/2014 via http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2047061/2014/09/11/Werkende-middenklasse-kwijnt-weg.dhtml

1 opmerking:

  1. Dag Ellen

    Ik ga niet helemaal akkoord met jouw visie omtrent dit artikel. Volgens mij moeten we de realiteit onder ogen durven zien. De mens kan niet op tegen de machine. Een machine zal continu aan een zeer hoog tempo werken, zonder fouten te maken. De mens daarentegen zal dit tempo niet de hele dag kunnen vasthouden en er zullen af en toe eens foutjes gebeuren, wat niet meer dan normaal is. De zeldzame storingen van de machines worden ruimschoots gecompenseerd door het zeer hoog tempo waaraan de machines draaien.
    Doordat het voor de werkgever het belangrijkst is om zoveel mogelijk te produceren, zullen zij voor de machines kiezen.

    Het is inderdaad spijtig dat dit alles ten koste gaat van de mens. Sommige beroepen verdwijnen, maar door de technologie moet men mee met de tijd. Gelukkig zijn er toch nog heel wat jobs die niet te vervangen zijn door robots.

    Silke

    BeantwoordenVerwijderen